55.gif27 лютого 2016 року о 16 годині в приміщенні Львівського музею історії релігії відбудеться показ науково-популярного фільму і презентація однойменної книги Віктора Заславського «Лицар Святоюрської гори. Як Західна Україна стала католицькою».
Книга в популярній формі розповідає про життя і діяльність Йосифа Шумлянського, православного, згодом греко-католицького єпископа Львівського, Галицького і Кам'янець-Подільського (1643 – 1708), його участь у тодішньому політичному житті Східної Європи, церковні реформи душпастиря — зокрема з’єдинення своєї єпархії з Римом. Поряд з цим автор подав у книзі фрагменти творів Йосипа Шумлянського – відомі підручники для священиків «Зерцало» і «Метрика», а також його заповіт.
Робота Віктора Заславського базується на дослідженнях Т. Чухліба, І. Скочиляса, П. Вавженюка, І. Франка, М. Андрусяка, матеріалах фондів Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького, документах
Російського державного історичного архіву у Санкт-Петербурзі.
Довідка: Віктор Заславський (нар. 1983) — історик, літератор, перекладач, автор багатьох науково-популярних статей на тему історії християнства, а також історичного циклу передач “Відкриваючи таємниці християнства” на «Радіо Марія». Освіту здобував у Київському національному університеті імені Т. Шевченка і Львівському національному університеті імені І. Франка. Автор книг «Сповідь Святого Патрика» та «Ідеальне місто Жовква і околиці», науково-популярних фільмів «Жовківська іконописна школа», «Католик-українець, що захопив Москву», «Кам'янське-Дніпродзержинськ: хроніки нашого міста». Співавтор збірок «Василіанські обителі Галичини», «Легенди західних островів», «На лузі Господньому». Працює науковим співробітником в Комунальному підприємстві «Туристичний інформаційний центр» м. Жовкви.


Надія Полянська – вчений секретар ЛМІР

Додати коментар

Будь ласка будьте ввічливими. Адміністрація залишає собі право видаляти коментарі. А також не гарантує надання відповіді на коментарі.


Захисний код
Оновити