b_320_239_16777215_0_0_images_old_stories_news_2018_7_1.gifІкона на склі – це унікальне явище українського народного живопису. Вона вражає своєю щирістю і безпосередньою простотою в зображених ликах, багатством і гармонією барв. У ній відображена церковна іконографічна традиція і душа народу – щира побожність і відчуття краси.
      Уроки майстерності малярства на склі проводять і у Львівському музеї історії релігії. Це дає можливість дітям відчувати себе не просто  художником, а й творцем, що володіє специфічним "кінематографічним" відчуттям. Річ у тім, що картину малюють у дзеркальному відображенні: контури ікони, надання образові барв здійснюється з одного боку, а сприйняття – зворотне.  
    Чотирнадцятого жовтня, у День Покрови Пресвятої Богородиці, яку запорозькі козаки вважали своєю заступницею і покровителькою, музейники влаштували наймасштабніший у Львові майстер-клас «Малярство на склі ікони Покрови». Учні 5 – 11 класів із більш ніж 20 львівських шкіл і області малювали ікону Божої Матері. Одночасно в майстер-класі взяли участь більше двохсот школярів, які протягом двох годин малювали народну ікону «Покрова» технікою малярства на склі.
   До заходу долучилися спонсори. Зокрема, Інтернет-провайдер – Уарнет – виділив кошти для придбання пензлів, фарб, інших матеріалів; готель «Волтер» надасть велику залу, в якій зможуть розміститися всі учасники заходу.
     По завершенні майстер-класу усі роботи будуть представлені на виставці-продажі у Львівському музеї історії релігії, де кожен охочий зможе їх придбати. У такий спосіб організатори вирішили допомогти бійцям 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.
    Організатори Оксана Гірняк (тел.: 0676703981) і Лідія Григель (тел.: 0674205138).       

2.gif3.gif  

Додати коментар

Будь ласка будьте ввічливими. Адміністрація залишає собі право видаляти коментарі. А також не гарантує надання відповіді на коментарі.


Захисний код
Оновити