b_300_201_16777215_0_0_images_old_stories_SKVARIAVA_2017_4_2.gifДругий рік поспіль напередодні Дня Незалежності у селі Стара Скварява, що у Жовківському районі, в рамках святкової програми «Україна понад усе» проходить фестиваль духовного співу. Цьогоріч у ньому візьмуть участь церковні хори сіл Замочок, Пили, Стара Скварява, Нова Скварява, Мокротин, Сопошин, Мацошин, Смереків, Глинськ.
Урочистості розпочнуться спільним молебнем священиків та вірян у храмі Архістратига Михаїла – пам’ятці архітектури початку XVI століття. Староскварявців та гостей святкового дійства чекає різноманітна програма. Так, мисткиня Оксана Гірняк, художник-реставратор Львівського музею історії релігії, член Спілки художників України, представить виставку гобеленів і крайок «Орнамент у традиціях». Учасники «Літньої дитячої гончарної школи», яка працювала у селі Стара Скварява понад місяць, залюбки покажуть свої роботи-фантазії: глечики, тарілки, будиночки, ліхтарики, різні тваринки тощо.
Усі охочі матимуть змогу взяти участь у майстер-класах з гончарства, ковальства, власноруч творити маленькі дива з глини, металу. Дітей чекають різні дитячі забавки.
Особливий інтерес викликає фестиваль духовного співу «Співаймо Богові, співаймо!», учасниками якого будуть церковні хори УГКЦ дев’ятьох навколишніх сіл.
Гостями святкової програми стане Галицький академічний камерний хор під керівництвом народного артиста України, професора Василя Яциняка. Це один із найкращих хорових колективів Західної України, творча майстерність якого має своїх шанувальників не тільки на Батьківщині, а й у багатьох країнах Європи. У їхньому виконанні прозвучить як старовинна, так і сучасна українська хорова пісня.
Не обійдеться свято і без виступу колективу Жовківського районного козацького товариства ВГО «Українське реєстрове козацтво», без староскварявської кухні і смачного куліша.
До створення гарного святкового настрою в селі Стара Скварява долучилися відділ культури і туризму Жовківської райдержадміністрації, Музей «Староскварявський іконостас XVI–XVIII століть» – філія Львівського музею історії релігії та релігійна громада УГКЦ Архістратига Михаїла села.

Святкова програма розпочнеться у неділю, 20 серпня, о 15 годині.1.gif


Ірина Цебенко,
завідувач відділу Львівського музею історії релігії
телефони: (38032) 235 61 00, 235 70 07, 26148 22

Додати коментар

Будь ласка будьте ввічливими. Адміністрація залишає собі право видаляти коментарі. А також не гарантує надання відповіді на коментарі.


Захисний код
Оновити