logo20-21 травня у Львівському музеї історії релігії відбудеться ХХХІ Міжнародна наукова конференція «Історія релігій в Україні», організована Інститутом релігієзнавства – філією Львівського музею історії релігії за участі Львівського відділення Інституту української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського НАН України, Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України та відділу нової історії України Інституту українознавства імені І. Крип’якевича НАН України. У заході прийматимуть участь дослідники з України, Польщі, Литви й Білорусі. В рамках конференції організовано Круглий стіл «До 220-річчя від дня народження Маркіяна Шашкевича».
Заплановано презентацію книг: Михайла Тершаківця «Маркіян Шашкевич та його ідеї на тлі українського відродження», упорядником якої є Ф. Стеблій та О. Турій; науковим редактором – В. Мороз. Підготовлена у видавництві УКУ, видана у Львові в цьому році. А також книгу «Отець Іван Могильницький: повернення до парафії на початку ХХІ ст.», упорядниками якої є Кріль Михайло та Ірина Лапицька. Учасникам конференції буде презентовано галерею авторських ікон магістринь мистецтва Михасюк Ганни та Романчак Ольги «Новомученики УГКЦ».
Форум працюватиме у трьох секціях: “Релігійні процеси в історичному розвитку”, “Сакральні пам’ятки та символіка і міфологія у мистецтві”, “Сучасний стан релігійності в Україні”. Також до конференції видано два збірники: «Науковий щорічник “Історія релігій в Україні”», «Історія релігій в Україні: актуальні питання».
Протягом двох днів науковці, релігієзнавці, музейники, мистецтвознавці представлятимуть результати своїх досліджень. Спільно працювати в режимі реального часу допоможе застосунок Zoom.

Ірина Орлевич – в. о. директора Інституту релігієзнавства
(філія Львівського музею історії релігії)

Додати коментар

Будь ласка будьте ввічливими. Адміністрація залишає собі право видаляти коментарі. А також не гарантує надання відповіді на коментарі.


Захисний код
Оновити